5 divatikon, akiknek 5 stílusos ruhadarabot köszönhetünk

Vannak olyan ruhadarabok, amiket minden nap előszeretettel hordunk, és szinte természetes részét képezik a ruhatátunknak. Nem is gondolnánk, hogy egy-két divatos ruhadarab milyen utat járt be, pontosabban, honnan indult.


Íme 5 divatikon, akiknek 5 stílusos ruhadarabot köszönhetünk!

1. Kristen Stewart: a bőrdzseki népszerűsítője.

Most biztosan azt gondoljátok, hogy a bőrdzseki mindig is egy menő darabnak számított. De azt biztosan kevesebben tudjátok, hogy a színésznő előtt ezt a darabot a lázadó magatartással kötötték össze. Kristennek köszönhetően azonban úgy terjedt el a bőrdzseki, mint egy általános viselet, amit akár még egy virágos blúzzal is kombinálhatsz.

2. Alexa Chung: elő a gallérral.

Alexa Chung egy olyan brit modell, aki megtörte a „jókislány” szereotípiát az ing alól kilógó gallérokkal kapcsolatban. Neki köszönhetjük, hogy manapság a gallér egy nőies, elegáns, sőt, vagány viselet lett.

3. Audrey Hepburn és a balettcipő.

Audrey Hepburn neve szinte mindenki számára ismert, hiszen nem csak egy divatikonról van szó, hanem egy olyan színésznőről, aki igazi nyomot hagyott maga után ebben a világban. Tudtátok, hogy ő volt az, akinek a balettcipőket köszönhetjük? Ő volt az első, aki hitt abban, hogy nem attól leszünk szépek, hogy magassarkú cipőben járunk mindenhova, hanem attól, ha kényelmes, lapos cipőben is magabiztosak tudunk lenni.

4. Sarah Jessica Parker: elő a bokákkal.

Igaz, nem ő teremtette meg ezt a stílust, de ő hozta vissza a divatba! Hogy mit? A 3/4-es farmer nadrágot! Előtte furán néztek az emberek azokra, akiknek nem volt „elég hosszú” a nadrágjuk, és esetleg kivillant a bokájuk, manapság azonban már egy ilyen farmer szinte alapdarab mindenki ruhatárában.

5. Katie Holmes: nem ciki a boyfriend jeans.

„Dehogy ciki, hiszen ma mindenki azt hordja.” Na igen, Katie Holmesnak köszönhetően. De tudtátok, hogy régebben a színésznőt még ki is nevették, amiért felvette a férje nadrágját? Az biztos, hogy felkeltette az emberek figyelmét, olyannyira, hogy végül olyan divatot teremtett, ami a mai napig a hölgyek egyik legkedvesebb farmer típusa. 

Közzétéve: Mar 10, 2020